DSK Kennel van de Woolderesch
Duitse Staande Kortharen en Duitse Brakken 
 
 
 

Over ons

Wij zijn Willem en Patty en werken sinds 1991 met Staande honden.

Thuis hadden we vroeger altijd Heidewachtels, lieve zachtaardige teeffjes.

In 1991 kreeg ik mijn eerste "eigen"hond, Storm, een Duitse Staande Draadhaar. Storm is bijna 15 jaar geworden.

Daarna zijn we verder gegaan met Duitse Staande Kortharen. De DSK is een vriendelijke hond met een zacht karakter en minder fel en dominant dan een DSD. Ook zijn het fantastische honden in de omgang met kinderen.

Als huishond prima te gebruiken, echter, je moet ze echt veel uitlaten, wandelen, ffietsen en trainen. Kan de DSK zijn enorme energie niet kwijt dan krijg je een drukke en vervelende hond in huis. En.....de hond krijgt de schuld, het ligt nooit aan de baas. 

De DSK wil erg graag voor je werken en heeft heel veel plezier tijdens de jachttraining. Ook als je niet jaagt is deze training erg leuk om te doen samen met je hond.

Een DSK heeft een enorme jachtpassie en zijn allround jachthonden, breed inzetbaar.

Wij jagen veel met onze honden, vooral in ons jachtveld in het Thuringerwald. Maar ook hier in Twente op duiven en kraaien en kleinwild.

 Ik ben algemeen bestuurlid van de NVDSK met portefeuille fok en gezondheid. Samen met mijn DSK vriend, Jos Bruins, organiseren wij de Nationale Korthaardag. Deze happening vindt jaarlijks plaats in oktober. Henk Eggink en ik vormen samen de commissie Aanlegproeven voor de NVDSK en organiseren de Voorjaars- en Najaarsaanlegproef voor de rasvereniging. Kijk op de site www.nvdsk.nl voor alle info over activiteiten.


Ik ben op 2-3 en 4 mei 2018 op bokkenjacht geweest in mijn jachtgebied in het Thuringerwald samen met mijn jachtmaat Thijs. Het waren prachige en succesvolle dagen. Thijs had 1 bok en 1 smalree en ik 2 bokken.

Drukjacht 10-11-2018 met Joep. 28 wilde zwijnen-21 reeen- 12 damwild.


Deze mooie verhalen en fotoos van onze honden tijdens een jacht zullen er niet meer bij komen. Mijn man Willem is op 5 feb 2021 overleden. Het gemis is groot, Joep, Fina en Aelfi zijn een tijd behoorlijk van slag geweest maar het gaat nu weer als vanouds met ze. 

Ik probeer de site die Willem met veel liefde heeft opgezet te onderhouden. (heb pas mijn 1e les website updaten gehad).